Laddar in
NC

Vad betyder Möbelfakta för NC?

För oss på NC är Möbelfakta ett sätt att visa hur vi arbetar för att bidra till en hållbar utveckling och en basnivå som vi strävar efter att alla våra produkter ska uppnå. Våra produkter märkta med Möbelfakta uppfyller hårt ställda krav inom miljöområdet, på socialt ansvar och på produktens kvalitet.

Alla våra produkter som är märkta med Möbelfakta är taggade på hemsidan så att de är lätt att hitta. Inne på respektive produktsida hittar du också Möbelfaktaintyg (pdf), som du kan öppna och ladda ner.

89% av sortimentet märkt med Möbelfakta

…men vi är inte nöjda förrän vi når 100%

Varje år sätter vi nya målsättningar för antalet Möbelfaktamärkta möbler med visionen om att nå 100%. Till slutet av 2019 hade vi som mål att nå 90%. Ett tufft mål som vi snuddade på med våra 89%. 2020 blir året när vi ska upp och nosa på 100%.

Möbelfakta

Möbelfakta ställer krav inom miljö, kvalitet och socialt ansvar.

Miljökrav i Möbelfakta

Möbelfakta ställer höga miljökrav. I våra möbler vill vi använda så skonsamma material för miljön som möjligt. Möbelfaktas miljökrav är dessutom synkade med Upphandlingsmyndighetens rekommenderade krav, och Möbelfakta fungerar därför som verifikat vid många svenska upphandlingar.

Kvalitetskrav i Möbelfakta

Möblerna är även kvalitetstestade mot internationella standarder för möbelprovning. Detta säkerställer en hög kvalitet på både hållfasthet och ytor, så att möblerna ska hålla i många år.

Sociala krav i Möbelfakta

Möbelfakta ställer krav på riskbedömning av alla leverantörer och underleverantörer. Utöver detta ska vi upprättar åtgärdsplan för de som ej bedöms ha låg risk att bryta mot våra krav om att de ska leva upp till FN:s Global Compact – principer kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och korruption.

Läs mer på möbelfakta.se

Andel Möbelfakta hos NC

Så här stor del av NC:s sortiment är märkt med Möbelfakta.

Alla produkter som är märkta med Möbelfakta hos NC är taggade med Möbelfakta, så de är lätta att hitta och jämföra. Inne på respektive produktsida hittar du produktens Möbelfaktaintyg (pdf), som du kan öppna och ladda ner. Vill du se alla våra Möbelfaktamärkta produkter nu direkt? Följ länken så tar vi dig dit!