Jenny Fingal & Eva-Johanna Isestig

Jenny Fingal & Eva-Johanna Isestig

Formgivare

Jenny är möbelformgivare, utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn. Eva-Johanna Isestig är inredningsarkitekt och barnkulturdesigner utbildad på HDK, Göteborg och COFA, Sidney.

Jenny driver också egna varumärket Taste for Waste, ett samarbete med en smyckeskonstnär och kvinnliga hantverkare i Kenya. Född 1981 i Borås men nu boende på västkusten med studio och verkstad i Marstrand.

Eva-Johanna är född 1981 i Jämtland. Med en unik designmetodik skapar hon kultur- och vårdmiljöer för och tillsammans med barn & unga, från Malmö i söder till Kiruna i norr. I arbetet med Nya Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg formades idén om ett utforskande projektet om barns egna vårdmöbler.

Jenny och Eva-Johanna har drivit projektet ”Den som väntar… VADÅ VÄNTA!?” i tre år. Tillsammans med över hundra barn & unga i ålder 4-19 år och medverkande aktörer som bl a NC Nordic Care och Västra Götalandsregionen har vi undersökt hur väntrummet bäst utformas. Soffan DU & jag är en liten del av resultatet och en pusselbit för att skapa en trygg, tillgänglig, kul, intressant och meningsfull väntan i vårdmiljön – på barns villkor.

Jenny och Eva-Johanna har formgivit soffan Du & Jag som uppkommit ur projektet Vadå vänta?!

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Se vår integritetspolicy eller läs mer om kakor.
Sök