Jenny Fingal & Eva-Johanna Isestig

Jenny Fingal & Eva-Johanna Isestig

Formgivare

Jenny är möbelformgivare, utbildad på Danmarks Designskole i Köpenhamn. Eva-Johanna Isestig är inredningsarkitekt och barnkulturdesigner utbildad på HDK, Göteborg och COFA, Sidney.

Jenny driver också egna varumärket Taste for Waste, ett samarbete med en smyckeskonstnär och kvinnliga hantverkare i Kenya. Född 1981 i Borås men nu boende på västkusten med studio och verkstad i Marstrand.

Eva-Johanna är född 1981 i Jämtland. Med en unik designmetodik skapar hon kultur- och vårdmiljöer för och tillsammans med barn & unga, från Malmö i söder till Kiruna i norr. I arbetet med Nya Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg formades idén om ett utforskande projektet om barns egna vårdmöbler.

Jenny och Eva-Johanna har drivit projektet ”Den som väntar… VADÅ VÄNTA!?” i tre år. Tillsammans med över hundra barn & unga i ålder 4-19 år och medverkande aktörer som bl a NC Nordic Care och Västra Götalandsregionen har vi undersökt hur väntrummet bäst utformas. Soffan DU & jag är en liten del av resultatet och en pusselbit för att skapa en trygg, tillgänglig, kul, intressant och meningsfull väntan i vårdmiljön – på barns villkor.

Jenny och Eva-Johanna har formgivit soffan Du & Jag som uppkommit ur projektet Vadå vänta?!