Vårnyheter 2023

Amulett 731/736

Design: Studio JOOY

Amulett finns i två varianter 731 som är fast och 736 som är ställbar.

Amulett är en inkluderande och omfamnande fåtölj med runda inbjudande former, designad för att fungera i miljöer med höga krav på komfort, hygien och trygghet. Det följsamma formspråket med den arbetade, mjuka armledaren skapar en hög taktil känsla.  Amulett är en generös men ändå nätt och lättplacerad möbel.

För bästa hygien har Amulett avtagbart tyg i sits och rygg samt glipa mellan sits och rygg för att undvika att smuts och bakterier fastnar. Amulett är tillverkat i FSC-certifierad björk.

MERVÄRDE

Fåtölj med krav på komfort, hygien och trygghet
Generös, nätt och lättplacerad
Inkluderande och omfamnande
Glipa mellan sits, rygg och karm för bästa hygien
Avtagbar klädsel

TILLVAL

Underrede i valfri NCS- kulör
Gummiväv/Sjukhusväv i sits

ÅTERBRUK

Massivt trä
Avtagbar klädsel

Design: NC Design Studio

Rare karmstol, här var vår grundtanke att försöka ta vara på hela trädet och visa respekt för träråvaran på ett nytt empatiskt sätt. Delar av trädet som annars döljs bakom textilier eller förbränns har vi valt att använda, för att verkligen ta vara på största möjliga. På så vis blir varje stol unik och mer levande, en liten färgskiftning eller kvist visar på ett fint sätt vår omtanke att ta vara på allt material och inte kassera något i onödan.

Konstruktionen på stolen med dess raka former och fingerskarven på benen gör att vi kan minimera materialåtgången samt bidrar till mindre spill, inget som försämrar hållfastheten.

Rare är resultatet av vår vision att skapa möbler av naturliga material med minsta möjliga avfall och materialkonsumtion. Rare är tillverkat i FSC-certifierad björk.

MERVÄRDE

Använder oss av näst intill hela träet
Reducerad materialåtgång
Lätt med god hållfasthet
Demonterbar-utbytbara reservdelar
Massivt trä
Avtagbar klädsel

TILLVAL

Stomme i valfri NCS-kulör
Rygg och sittdyna
Gummiväv i sits
Glidhjul

ÅTERBRUK

Massivt trä
Avtagbar klädsel
Utbytbar stoppning

Design: Eva Schildt

Humlan är en inkluderande och välkomnande möbelfamilj med soffor, fåtöljer och stolar i mjuka och rundade former som bryter det fyrkantiga rummet och skapar en varm och inbjudande miljö. Humlan är skapad av textila kombinationer med möjlighet för olika tygnyanser för rätt kontrast, harmoni och färgupplevelse samt även erbjuda olika taktila känslor.

Humlan fåtölj med snurrstativ erbjuder en vilsam och generös sittkomfort som uppmuntrar till att lätt byta sittställning. Fåtöljen är nätt i sitt format vilket gör den lättplacerad.

För bästa hygien har Humlan avtagbart och tvättbart tyg i sitsen samt glipa mellan sits och rygg för att undvika att smuts och bakterier fastnar.

Humlan familjen är tillverkade i FSC-certifierad björk och märkt med Möbelfakta.

MERVÄRDE

Erbjuder mjuka former
Nätt format och lättplacerad
Flexibel lös ryggkudde för support
Glipa mellan sits och rygg för bästa hygien
Avtagbart tyg i sitsen

TILLVAL

Material i björk eller ek
Underrede i valfri NCS-kulör
Armstödsskydd
Gummiväv/sjukhusväv i sits

ÅTERBRUK

Massivt trä
Avtagbar klädsel
Sits

Humlan 770/771

Design: Eva Schildt

Humlan bord finns i två varianter 770 utan underhylla och 771 med underhylla

Humlan bord har ett mjukt och inbjudande formspråk. Bordet finns att få i björk, ek, betsat i vit och svart som standard eller i valfri NCS-kulör. Topp skivan finns i utförande björkfaner, ek faner, björklaminat och vitlaminat. 

Soffbordsserien är märkt med Möbelfakta och märkt med FSC-mix. Bordshöjden är genomgående 59 cm.

MERVÄRDE

Med eller utan underhylla
Mjuka inbjudande former

TILLVAL

Material i björk eller ek
Valfri NCS färg
Laminat skiva

ÅTERBRUK

Massivt trä

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Se vår integritetspolicy eller läs mer om kakor.
Sök