Laddar in
NC

Daniel Enoksson

Formgivare

Efter att ha studerat på Beckmans designhögskola, grundade han 2008 Daniel Enoksson Studio som är baserad i Stockholm. Studion har sedan starten haft en stark övertygelse om ett långsiktigt samarbete mellan kunden och studion, med ett huvudsyfte att skapa ett meningsfullt värde för både brukare och beställare. Han är född 1976, i Stockholm.

Daniel arbetar med ett kreativt tillvägagångssätt i alla projekt, med ett grundläggande syfte att skapa ett varaktigt och tidlöst resultat i en marknad som är under ständigt förändring.

En dag i studion kan innehålla allt ifrån industriella designprojekt för internationella företag, inredningsuppdrag för offentlig och privat miljö, till att använda kunskapen för att lära andra om design och hur man använder den.

Utöver NC Möbler har Daniel ritat produkter för HAY, Svenskt Tenn, Mitab, David design, Inoff med flera. 2010 utsågs han även till gästlärare på Beckmans Designhögskola. Under åren har Daniel även samarbetat med Caroline Pagés Gallery i Lissabon där han säljer mer unika verk.

Utmärkelser/Stipendium/Priser

Salone Satellite award, vinnare av tredje pris. Konstnärsnämndens arbetsstipendium Design Report Award, Wallpaper* Graduate of the year, Estrid Ericsons stipendiet, Stand On Your Own – stipendium, Lectus – stipendium, Ung7 vandringsutställning.

Nyhet för 2018

  • Enok 802

    Bord